Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Лице от списъка Петков, а и криминални участвали в протеста на МВР

Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е съобщил по време на Оперативно заседание на Министерски съвет, че въпреки че правителството преговаря със синдиката на МВР, който организира протест за по-високи заплати в събота, тече организация за подготовка в цялата страна. Това обяви след заседанието на Министерски съвет началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова.

Във връзка с организацията, която тече от синдикат „Огнеборец“ премиерът ще проведе срещи днес със самите представители на потенциално протестиращите групи и ще сподели визия за разрешаването на проблемите, каза тя.

Въпреки диалога тече организация в цялата страна от криминалнопроявени субекти, които биват стимулирани да участват в тези протести„, посочи Бориславова.

По думите й част от тях са и купувачи на гласове в различни региони, известни на органите на МВР.

За поне едно от лицата от списъка на премиера също имало данни, че съдейства за организирането на по-масови протести въпреки течащия диалог на правителството, казаха още от МС.

Относно заплахите за НИМХ, че ще спре да дава прогнозата на времето заради неразбирателство с правителство за бюджета, Лена Бориславова коментира: „Такова доказателство за неразбирателство сред обсъжданите министерства не е налице, обсъждани са програмите, проблемът е разискван в коалиционния състав и има пълно разбирателство за необходимостта от тази структурна промяна. Идеята е НИНХ да се премести от МОН в МОСВ (б.а.)„.

С решение на правителството са приети изменения на Наказателния кодекс по повод на критики от ЕС и ЕК от 2019 г. Става дума, че предишното управление и НС не са предприели мерки за актуализиране на наказанията във връзка с квалифицирани състави на компютърни престъпления и свързани с противодействие на престъпление с детска онлайн експлоатация и интелектуалната собственост. Правителството внася предложенията, за да отговори на критиките на Европа за децата, свързани с онлайн престъпления и сигурност, добави Лена Бориславова.

В заключение бе дадено обяснение защо приемането на Плана за възстановяване се отлага с месец в Брюксел, началникът на кабинета на премиера посочи, че има пълен синхрон между българското правителство и ЕК. След октомври планът бе върнат с определени технически забележки и проекти, правителството въведе изменения на залегналите проекти, за да се гарантира сигурност, че ще се усвоят средства, а няма да има забавяне, един такъв пример е по отношение на железопътната инфраструктура, поясни тя.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Володимир Зеленски: Киев свали още един руски Су-25

На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още...

Откриха труп на тийнейджърка в багажника на кола в германския град Регенсбург

Все още не е ясно колко време колата е стояла на подземния паркинг

Русия поела контрола над Красногоровка в ДНР

Руската щурмова авиация пое контрола над най-големия укрепен район...

„Хамас“ за първи път склонен на примирие с Израел

Палестинското движение "Хамас" е готово да се съгласи с...

Задържаха чужденци, продавали цигари без разрешително

Открити са над 1200 стека с цигари от различни марки

Таксиметров шофьор блъсна 14-годишно момче с електрическа тротинетка в София

14-годишно момче с електрическа тротинетка е било блъснато от...

Слави Трифонов ще води две листи на „Има такъв народ“

Лидерът на "Има такъв народ" Станислав (Слави) Трифонов ще...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъж подпали мотоциклета си при полицейска проверка в Костинброд

Мъж е подпалил мотоциклета си, след като автопатрул на...

Макрон пак заговори за изпращане на войски в Украйна – ако Русия пробие фронта

Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че не изключва изпращането...

Взрив на газова бутилка рани 7-годишно дете и прабаба му в Хасково

7-годишно дете и прабаба му са пострадали при причинен...

WSJ: Санкциите срещу Русия удариха и Boeing

Boeing се сблъска с нови проблеми при производството на самолетите...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg