Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Атанас Атанасов бе преизбран за лидер на ДСБ, иска промяна и обновяване

Атанас Атанасов бе преизбран за председател на „Демократи за Силна България“ (ДСБ). Това решиха днес делегатите по време на 17-ото Национално събрание на партията. Общо гласуваха 490 души, 288 от тях подкрепиха Атанасов, а 199 – Цецка Бачкова.

Атанасов предлага промяна и ДСБ да обнови своя образ.

Той предложи и състав от 12 души в националното ръководство, които бяха гласувани и избрани – Грета Стефанова, Зарко Маринов, Евгени Русев, Дорет Димитрова, Димитър Чорбаджиев, Любен Иванов, Катя Панева, Стоян Михалев, Кристина Петкова, Людмила Илиева, Йордан Иванов. За зам.-председатели бяха предложени и избрани Кристина Петкова, Людмила Илиева, Йордан Иванов.

Атанасов поиска да се забравят ударите под кръста, за които призна, че е имало и всички заедно да положат усилия и да подготвят партията за местните избори. На първото заседание да се формира национален предизборен щаб да започне работа с кандидатите за кметове.

Ние всички трябва заедно да сме последователни, да укрепим ДСБ, защото носи резултат за десните хора, каза Атанасов.

Опитах да дам знак и не само, а ще искам от новите хора да поемат щафетата да организират важните политически мероприятия, моята работа ще я съсредоточа в парламента, каза пред медиите след избора Атанасов.

По думите му в ръководството влизат нови лица – млади хора, работили в ДСБ – някои 1 г. Цецка Бачкова и Димитър Сяров не са в новото ръководство, не защото са били мои опоненти, а защото по моя преценка нямат политически качества за развитие на партията, уточни той.

Лидерът на ДСБ коментира обвинения от страна на опонента му, че е взел еднолично решение да отстрани Бачкова от листите за кандидат-депутати: За първи път ще обясня, каза Атанасов и уточни, че е взел еднолично решение без националното ръководство да я извади от листите, защото не искал да поставя всичките му членове в нейно присъствие да вземат отношение по този въпрос. Опитах да спася ДСБ в 24-и район, юли и април беше изместена на 4-то място, социологията показваше същото и за ноември и направих това да спася нейния имидж и я замених с Иво Божков, добави Атанасов. За ударите под кръста новият лидер поясни, че били последните дни и по време на дискусията при закрити врати днес, „явно от хората, които не го харесват“.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Полицаи влязоха в Колумбийския университет

Полицията щурмува една от сградите на Колумбийския университет в...

Нетаняху провежда офанзива в Рафах и при сделка с „Хамас“

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща във вторник да продължи...

ЕК не хареса плана на България за енергетиката и климата

Европейската комисия препоръча на България да подобри своя национален...

Певицата Ариа е с охрана

С охрана и грамадански джип, тип кубче, се придвижва...

Макрон пак заговори за изпращане на войски в Украйна – ако Русия пробие фронта

Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че не изключва изпращането...

Атанас Пеканов разочарован от пехливанските борби в Народното събрание

Отлагането на либерализацията на енергийния пазар може да доведе...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img