https://www.gerb.bg/bg

Нова военна активност на КНДР бе засечена тази седмица

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Севернокорейски работници разчистват планина точно срещу Южна Корея по източното крайбрежие. Това може да е строителство на наблюдателен пункт или друга военна инсталация. Това разкрива видео, направено от NK News.

Видеозаписът, заснет във вторник от обсерваторията за обединение Goseong близо до демилитаризираната зона, показва работници във военни униформи, стоящи отстрани на планината.

Дейността на севернокорейските войници идва на фона на засилено наблюдение на усилията на двете Кореи за укрепване на военната готовност около границата, след като медиите на Корея съобщиха, че КНДР е инсталирала противотанкови и противопехотни мини близо до три междукорейски пропускателни пункта през последните месеци.

Друга възможност е, че Северна Корея планира да инсталира пропагандни високоговорители на мястото, където двете Кореи преди са действали по границата. Те се съгласиха да спрат дейността си на фона на период на разведряване през 2018 г.

Но промяната в политиката на КНДР да се откаже от целта за междукорейско обединение и да премине към ограничаване на пропагандата, насочена към Юга, предполага, че е малко вероятно възобновяване на излъчванията по високоговорители.

На други места по границата на източното крайбрежие други признаци на активност на Северна и Южна Корея също бяха видими от обсерваторията Goseong тази седмица.

От южнокорейска страна армейски миночистач с дистанционно управление ROK MV-4 беше паркиран на плаж близо до границата, далеч отвъд зоната, където гражданите могат да влизат.

Министерството на националната отбрана на Южна Корея отказа да коментира. 

Новото строителство в близост до границата по-специално идва, след като Северна Корея обяви, че е отменила напълно междукорейското всеобхватно военно споразумение от 2018 г. през ноември, заявявайки, че ще възобнови „всички“ свързани военни дейности по границата с Южна Корея.

През януари лидерът на КНДР Ким Чен Ун заяви, че Северна Корея ще промени конституцията си, за да дефинира по-добре границата и да гарантира, че населението ѝ ще научи, че Южна Корея е „враждебна страна номер едно„.

Новата конституция трябва да отразява как Северна Корея „напълно ще окупира, подчини и възстанови територията на Южна Корея и ще я включи в територията на КНДР„, каза той в реч.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

В Световния ден на сестринството недостигът на кадри застрашително нараства

На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството. Тази година...

Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Новата организация на движението по бул. Витоша не е...

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

49-ото Народно събрание приело 148 закона по време на мандата си

От началото на мандата си 49-ото Народно събрание е...

Великобритания обвини 3 души в подпомагане на чужди разнувателни служби

Великобритания обвини трима мъже в предполагаемо подпомагане на разузнавателните...

Испания и Ирландия планират да признаят Палестина за държава на 21 май

Испания, Ирландия и други страни-членки на Европейския съюз планират...

Има ли политическа воля за влизане в Еврозоната?

Поредният бляскав форум посветен на надеждите на България да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg