Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

„Държавният глава заедно с ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ не ни дадоха дори 100 дни. Смятаме, че той (президентът Румен Радев – б.р.) е част от тази група, която свали действащото правителство“.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова нападна пред журналисти държавния глава Румен Радев, след като върна в президентската институция третия мандат за съставяне на кабинет в рамките на 47-то Народно събрание.

БСП се готви за избори, социалистите ще направят силна кампания и влизат в изборите с чисто лице. Програмата, която бе представена в парламента, в много голяма степен отразява идейни и законодателни виждани на червените как да продължи България да се развива.

БСП са готови с летящ старт да започнат работа отново в следващия парламент. Проблем за социалистите е липсата на хартиени бюлетини на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

На въпрос дали има притеснения от проверки на служебния кабинет, Нинова заяви категорично: „Никакви!“.

Президентът не е поставял въпроса за участници на БСП в служебния кабинет. Допускам, че ще постъпи както и първия път – ще вземе някои представители на социалистите зад гърба ни. Няма да носим отговорност за работата на служебния кабинет, тъй като никой не се е обърнал към БСП да даде предложения за министри, уточни Нинова.

Нинова посочи, че от това, което президентът Румен Радев е казал, вероятно няма да удължи работата на парламента. Имало критика от страна на президента за хаос в енергетиката.

Президентът не спря да критикува правителството от първия ден на властта, въпреки че държавният глава създаде основната партия – „Продължаваме промяната“, негодува тя.

БСП прояви най-висока степен на отговорност за съставяне на правителство, каза лидерът на партията. Нинова алармирала още преди седмица колко е тежък случаят с избор на председател на КЕВР, като никой не й повярвал, а последвали упреци, агресия, сарказъм и обвинения за мандата, че го държат още седмица, за да седят в креслата си, обясни тя

Не приемаме критиката на президента, че оставаме хаос. Затова Нинова препоръчва на президента да обърне критиката към ИТН, чиито министър на енергетиката са излъчили.

Нов председател на КЕВР не може да се избере за два дни и президентът много добре го знае. Нова процедура за нов председател на енергийния регулатор ще отнеме време до 12 август. Очевидно президентът бърза да влезе във властта и да я упражнява и няма да даде тази възможност на парламента. Върви се към избор на Иван Иванов, което отново е спорно от конституционна гледна точка и дано да не доведе отново до отмяна на това решение„, надява се Нинова.

Тя не съжалява, че е издигнала Румен Радев за президент на България. Според Нинова, президентът дължи първия си мандат на БСП, докато при номинацията му за втори президентски мандат е подкрепен и от други партии.

Нямаме никакво желание да носим отговорност за случващото се в сферата на енергетиката, тъй като многократно предупреждавахме да не се спират преговорите с „Газпром“, каза лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

Трябва да се намерят алтернативни доставки, но да не се спират преговорите с „Газпром“, напомни Нинова. Това, което е изискано от БСП, те го свършили, а оттук нататък отговорността е в президентската институция. Президентът Румен Радев да не се оправдава с наследство, а да назначи министри, които да се справят с проблема, настоя Нинова.

Тя напомни, че от БСП изготвили програма, внесли 79 закона в парламента и приемането на законите щяло да облекчи живота на всички хора. По думите ѝ обаче ГЕРБ, ИТН, „Възраждане“ и ДПС с цинична безотговорност хвърлят държавата в хаос.

На влизане в президентството Корнелия Нинова заяви, че правителството е направило всичко възможно да реши проблемите в енергетиката и с КЕВР. За един ден това в парламента не може да се случи. Президентът Радев при получаване на неизпълнения мандат за кабинет от БСП призова парламентът да намери решение изключително важен казус до края на тази седмица.

/снимка: БГНЕС

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите

Президентът Румен Радев наложи вето върху промените в Закона...

Продължава разчистването на АМ „Струма“

Продължава разчистването на земната маса след срутването на подпорна...

Северна Корея поставя мини в демилитаризираната зона

Северна Корея постави противопехотни мини на междукорейски път в...

Четири часа спасяваха турист със счупен крак в Пирин

Пострадалият е в болница в добро състояние

Лекуващи се украински военни са убити в Германия

Полицията на Бавария разследва инцидента

Блинкън отново се отправя на турне в Близкия изток

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън ще пътува...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Португалският президент предлага репарации за колониалните престъпления

Президентът Марсело Ребелу де Соуса каза в събота, че...

ДПС номинира за евродепутат Елена Йончева

На заседание в понеделник Областният съвет на ДПС в...

Пеевски и Борисов заедно на среща с миньорите (СНИМКИ)

Обещано и изпълнено. Това заявиха лидерите на ГЕРБ и...

Има достатъчно ваксини срещу коклюш в склада

От началото на годината са регистрирани 214 положителни за...

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img