https://www.gerb.bg/bg

Зеленски очерта 4 приоритета за Украйна на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски

Четирите основни приоритета за Украйна в момента включват противовъздушна отбрана, модерна артилерия, възможности за далечни разстояния и американската помощ да пристигне в страната възможно най-скоро. Също така в споразуменията за ATACMS за Украйна всички детайли са финализирани.

Това каза президентът Володимир Зеленски във вечерното обръщение към нацията в понеделник, цитирано от „Укринформ“.

Както обичайно, той напраеи кратък преглед на изминалия ден.

Днес беше много дълъг ден и по-голямата част от него премина във военни въпроси„, отчете държавният глава.

Проведох заседание на щаба. По-конкретно бяха докладвани за работата на нашата отбранителна индустрия – дългосрочните договори, които вече са в сила и се изпълняват, и тези, които все още изискват специално внимание – по-голямо внимание. Всички в правителството на Украйна и в нашите отбранителни сили ясно разбират поставените задачи. Очевидно сега целият ни потенциал трябва да работи дори повече от сто процента, за да държим ситуацията под контрол и да върнем инициативата на Украйна. Особено след като сега най-накрая имаме положителна промяна по отношение на американската помощ и работим, за да гарантираме, че украинският потенциал е подкрепен с точно такъв вид оръжия, от който нашите воини се нуждаят. Не само да издържим, но и да действаме – да действаме енергично в преследване на украинските цели, да защитим нашия народ. Днес говорих с президента Байдън точно по този въпрос. Благодарен съм на президента, неговия екип, всички в Конгреса на Съединените щати, лично на прдседателя Майк Джонсън и всички, които подкрепят активната защита на свободата, за решението, което е от полза за защитата ни от руския терор и способността ни да сложим край на войната справедливо, с истински мир за всички украинци. Точно преди да започне разговорът с президента Байдън, руските терористи отново удариха Харков – по телевизионната кула. Очевидно това е сплашване, за да направи терорът видим за целия град и да се опита да ограничи Харков по отношение на комуникацията и достъпа до информация. Работи се по възстановяване на сигнала. Точно като Харков, различни градове и общности се нуждаят от защита – те се нуждаят от „патриоти“, каза той. 

В същото време той настоя, че трябва да се нанесат максимални щети на всичко, което Русия използва като база за терор и за военната си логистика. 

Също така за него е много важно, че екипите от Украйна и САЩ са започнали работа по двустранно споразумение за сигурност. То може да се превърне в истински образец, който не само ще осигури по-голяма сигурност за хората, но и ще помогне на целия ход на европейската история да върви в правилната посока и само в мир. Днес се срещнах и с делегация от конгресмени, които са на посещение в Украйна. Членове на Камарата на представителите, и двете партии. Обсъдихме начини да направим тази година продуктивна за Украйна и цялата коалиция от защитници на международния ред. Днес както с конгресмените, така и с президента Байдън говорихме и за подготовката за първата среща на върха за глобален мир. За всички нас е също толкова важно форматът на Срещата на върха за мира и Формулата за мир да се превърнат в успешна история за Украйна и световното мнозинство, за всички, които искат да живеят според правилата на международното право и в мир„, каза още Зеленски.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

Повдигат обвинение на собственика на пистолета в Арбанаси

Собственикът на оръжието, с което 11-годишно дете стреля по...

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

Рокади в ръководството на ДКК

С решение на едноличния собственик на капитала на "Държавна...

10 хил. хектара гори са засегнати от пожари в Западна Канада

Горски пожари се разпространяват на територията на около 10...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Силна магнитна буря удари Земята (СНИМКИ)

Силна магнитна буря е ударила Земята през последните часове,...

Bloomberg: САЩ блокираха терминалите на Starlink, използвани от Русия

Това се потвърждава от оплаквания на руснаци

ООН даде зелен сигнал за Палестина

САЩ искат гаранции за сигурността на Израел

Украйна може да мобилизира около 10-20 хиляди затворници

Министърът на правосъдието на Украйна Денис Малюска заяви в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg