https://www.gerb.bg/bg

Зеленски обяви създаването на Алианс на отбранителната индустрия

Украинският президент Володимир Зеленски, снимка: EPA/GIAN EHRENZELLER

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви създаването на Алианс на отбранителната индустрия по време на първия международен форум за отбранителната индустрия в Киев, съобщава „Укринформ“.

По думите му става въпрос за алианс, „който цени международното право и знае как да работи за реална защита на международното право, защита на сигурността от всякаква агресия – и говоря не само за Украйна, но за сигурността на всяка нация в света„.

Зеленски разказа, че е разработена декларация, която да служи за основа на алианса и добави, че производители на военна техника и оръжия от цял ​​свят,които споделят нашето намерение да осигурим реална защита срещу агресия„, могат да се присъединяват свободно.

Той отбеляза още, че декларацията вече е подписана от 13 „видни“ компании, които са готови да изградятнов арсенал на свободния свят заедно с Украйна.

По думите му с нападението си срещу Украйна Русия е показала, че може да представлява заплаха за суверенитета и нормалния живот на всеки народ на цялата планета. Той смята, че с взимане на пример от Украйна, всяка нация може да разбере от какво има нужда за собствената си защита – „какви оръжия, какви индустрии, какви съвременни технологии, какви съюзи„.

От това как сме издържали във войната и от това как Украйна ще надделее, ние предоставяме успешна стратегия за национална и колективна защита на всички останали по света, които ценят мира. Дългосрочна стратегия. Точно сега, за следващите десетилетия, се определят най-мощните военно-промишлени комплекси, какви ще са техните приоритети и какъв ще бъде стандартът на отбраната в света. Определя се именно в Украйна„, изтъкна той.

Около 252 отбранителни компании от над 30 страни участваха в Първия международен форум на отбранителната индустрия в Киев.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

България ще извърви пътя към Еврозоната, убедени са икономисти

Заради високата инфлация нямаше как да влезем в Еврозоната...

Байдън отделя 1 млрд. долара за оръжейни доставки за Израел

Администрацията на американския президент Джо Байдън е уведомила Конгреса,...

Рокади в ръководството на ДКК

С решение на едноличния собственик на капитала на "Държавна...

Удължават забраната за износ на инсулин с още месец

Министърът на здравеопазването Галя Кондева удължи с още месец...

Сингапур подновява полетите с F-16

Сингапур възобновява полетите на своя флот от изтребители F-16,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg