https://www.gerb.bg/bg

Зеленски: Не Русия, а Украйна да доминира военно на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски

Украйна се нуждае от значително ускоряване на доставките, за да укрепи осезаемо способностите на своите войници. Не руските авиобомби и щурмови операции трябва да доминират на фронтовата линия, а украинската инициатива – нейната ПВО, артилерия и безпилотни самолети.

За това настоя във вторник президентът на Украйна Володимир Зеленски в обръщение към нацията във вторник вечерта, цитирано от „Укринформ“.

През целия ден са били проведени много срещи по военни теми – положението на фронта, настъплението на окупатора и нашите действия – както за нарушаване на плановете на Русия, така и за постигане на нашите цели, отчете държавният глава. Главнокомандващият Олександър Сирски изнесе доклад, а с министъра на отбраната Рустем Умеров обсъдихме доставките на оръжия и комуникацията с партньорите. Решаваме това отчасти благодарение на нашето производство и на всички, които помагат на отбранителните сили. Постигнахме особени резултати по въпроса с дроновете — благодарен съм на всички, които работят за тази кауза, които произвеждат дронове, които обучават оператори, които осигуряват всичко необходимо. Благодаря на всеки наш партньор, който сега наистина прави всичко по силите си, за да укрепи нашата позиция. Наистина разчитаме на бързината на доставките от САЩ. Това са доставките, които трябва да се усетят в разрушената логистика на окупаторите, в страха им да се разположат в която и да е част от окупираната територия и в нашата сила – в силата, която трябва да се докаже в Покровското направление, както и в посоките Курахово, Сиверск, Лиман, Купянск… В южната част на нашата страна. Навсякъде, където Русия натиска и където ние трябва да я отблъснем. А също и навсякъде, където могат да възникнат нови заплахи, каза той.

Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал изнесе доклад. Обсъдихме детайлите по доставката на оръжие и боеприпаси и съответната работа с партньорите. Министър-председателят отчете преговорите в тази насока — за изпълнение на решенията. По-конкретно бих искал да благодаря на правителството и лично на министър-председателя на Чехия за ускоряването изпълнението на артилерийската инициатива. Също така е била обсъдена подготовката за първата среща на върха за мира, включително работата със страните от Глобалния юг – правителствени служители, нашите дипломати, офиса на президента – всички работим заедно, за да гарантираме, че колкото се може повече лидери и нации възможно да имат възможност да се докажат, докато работят за мир. Обсъдихме и усилията по отношение на европейската посока — подготовката за решенията, които очакваме през юни, реалното начало на преговорите за членство на Украйна в Европейския съюз (ЕС). Това са наистина необходимите неща и всичко е готово от наша страна, увери той.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Прокуратура вдига мерките срещу Васил Божков срещу 500 000 лв. гаранция

Решението на Апелативния съд се очаква тази седмица

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Започна посещението на Путин в Китай

Руският президент Владимир Путин пристигна на държавно посещение в...

Жертвите на наводненията в Бразилия се увеличават, а дъждовете се завръщат

Дъждовете се завърнаха в бразилския щат Рио Гранде до...

Международно издирван чешки гражданин е заловен в София

Чешки гражданин е задържан при спецакция в София. Мъжът...

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски"....

Над 300 са вече жертвите от наводненията в Афганистан

Повече от триста души са загинали в тежкитe наводнения...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg