Реклама

https://www.gerb.bg/bg

За по-активен политически диалог между България и Украйна, призова Радев

За по-активен двустранен политически диалог между България и Украйна и възобновяване на заседанията на Междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, призова държавният глава Румен Радев на среща с посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко.

По време на срещата на „Дондуков“ 2 президентът подчерта, че народите на България и Украйна споделят дълбоки исторически, културни и духовни връзки и институциите в двете държави следва да обединят усилия за внасянето на нова динамика в тяхното развитие и задълбочаване.

И България, и Украйна споделят общ интерес от реализацията на редица проекти в икономиката и инфраструктурата, бе посочено по време на разговора. Възможност за разширяване на партньорството дават и инструменти на Европейския съюз като Дунавската стратегия, чрез по-активното участие на Украйна.

През последните години нараства интересът на украинските граждани за работа и туризъм у нас, като страната ни е посетена от 470 000 украинци през миналата година. 

България очаква да бъде запазена административната и функционална цялост на историческия Болградски район при провеждането на административно-териториалната реформа в Украйна, подчерта още на срещата президентът Румен Радев.

Държавният глава открои големия интерес на страната ни за всестранно развитие на връзките със сънародниците ни в Украйна за запазване на техния език, национална идентичност и култура.

Посланик Москаленко увери от своя страна, че целостта на Болградския район няма да бъде засегната от административната реформа в страната и историческият район ще бъде съхранен.

Посланик Москаленко изрази и признателност за принципната и последователна подкрепа на България за европейската и евроатлантическата перспектива на Украйна.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Доналд Тръмп се е спрял на вицепрезидент

Това ще е губернаторът на Северна Дакота

Евтим Милошев вижда предимство да е министър в правителство сираче

България има много по-голям потенциал в туризма. Това заяви...

Асен Василев: Бойко Борисов не е в положение да поставя условия

Бойко Борисов не е в състояние да поставя условия....

Здравният министър успокои: Ваксини за коклюш има

Не искаме да се всява паника сред населението. Коклюша...

Руските власти твърдят, че са превзели село Новобахмутивка в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи, че неговите сили са...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ердоган в Ирак търси възстановяване на връзките и сътрудничество срещу ПКК

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи рядко посещение в Ирак в...

Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния министър-председател...

Кадиров от фитнеса: Не умирам, вдигам железа (ВИДЕО)

Чеченският президент Рамзан Кадиров се опита във вторник да...

15 години затвор може да получи руски зам.-министър на отбраната за подкупи

Руският следствен комитет съобщи във вторник за задържането на руския...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Швеция укрепва границите на НАТО с войски в Латвия

Швеция ще изпълни плановете си да изпрати войски в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img