https://www.gerb.bg/bg

Въвеждат двупосочно движение по АМ „Тракия“ край Вакарел за ремонт на подлез

Снимка: (архив) БГНЕС

От 17 часа днес до 29 април трафикът в участъка между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия“ (в близост до изхода за Вакарел при км 23,4) ще преминава двупосочно в платното за София. Причината е ремонт на селскостопанския подлез на автомагистралата в посока Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). В участъка за посочения период се въвежда ограничение на скоростта до 50 км/ч.

В часовете с интензивен трафик през почивните дни тежкотоварните автомобили над 12 т временно ще се пренасочват по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. В петък от 12 ч. до 20 ч. и в събота от 8 ч. до 14 ч. пътуващите към Пловдив камиони ще се отбиват при 5-ти км на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път между София и Пловдив и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“. В неделя ограничението ще е в сила от 8 ч. до 14 ч., като ще се използва същото алтернативно трасе.

При засилен трафик в участъка от магистрала „Тракия“ и по указание на „Пътна полиция“ може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота и с две ленти в посока София и една към Пловдив от 14 ч. до 20 ч. в неделя.

Основният ремонт на селскостопанския подлез при 20-и км на автомагистралата ще се извършва от „Автомагистрали“ ЕАД и струва 792 хил. лв. Дейностите са възложени след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки през миналата година. Мостовото съоръжение е с дължина 28.5 м и е в експлоатация от 1978 г. Нарушена е хидроизолацията на пътната плоча в участъка от платното към Бургас, а по настилката и при фугите са се образували пукнатини. С основния ремонт на подлеза се цели да се подобри експлоатационното му състояние и да се гарантира безопасното преминаване на превозните средства. Очаква се ремонтните дейности да продължат 120 дни – до месец юни.

От пътната агенция обясняват, че ремонтът е необходим и наложителен. От АПИ призовават шофьорите да карат внимателно и да съблюдават стриктно пътната сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Папата отново призова за преговори за мир в Украйна

Папа Франциск в интервю за журналисти от американската телевизионна...

Жертви и ранени при сблъсък между лодки в Канада

Причините за инцидента се изясняват

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Путин подкрепя плана на Китай за мирно уреждане на конфликта в Украйна

Руският президент Владимир Путин подкрепя плана на Китай за...

Аврамов: България трябва да се противопостави на някои волунтаристични действия на ЕК

Доц. Йосиф Аврамов, председател на Управителния съвет на Консултантския...

Отбелязваме Международния ден на семейството

Днес отбелязваме Международния ден на семейството. Денят е учреден...

Египет отхвърли предложението на Израел за отварянето на ГКПП „Рафах“

Египет отхвърли предложението на Израел двете страни да се...

Служебното правителство ще обсъди доклад за изпълнението на държавния бюджет

Служебното правителство ще проведе редовното си седмично заседание, съобщиха...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg