https://www.gerb.bg/bg

Таско Ерменков категоричен: Няма разрив в коалицията заради Втора атомна

Снимка: архив БГНЕС

Няма разрив в между коалиционните партньори БСП и „Продължаваме промяната“ по темата за развитието на ядрената енергетика. Това стана ясно от думите на депутата и член на Изпълнителното бюро на БСП Таско Ерменков пред БНТ. Напрежението, поне първоначално такова бе усетено след позицията на премиера Петков, че АЕЦ „Белене“ не трябва да се строи.

В крайна сметка партиите се обединяват около развитието на атомната енергия у нас, като комисия от експерти работи по оценка дали строителството на Втора атомна или развитието на АЕЦ „Козлодуй“ е по-изгодно.

Обективната необходимост да имаме нова ядрена централа и много неща в годините са доказали правотата на БСП да бъде реализиран проектът „Белене“. Защото, ако той бе реализиран 2016 година, цента на електроенергията щеше да е 120, най-много 150 лева на мегаватчас в сравнение над 500, колкото е сега„, аргументира се Ерменков.

За да няма съмнения, че това е правилният път, сме записали ясно развитието на ядрената енергетика в коалиционното споразумение. Затова от БСП призоваваме да се придържаме към него. Единственото нещо, за което само трябва да ни светне „жълтата лампичка“, е че времето тече и то не в полза на българското общество„, добави той.

Дори и „Демократична България“, които в годините са били против нова атомна централа, вече са преосмислили позицията си, съобщи още депутатът от левицата. Не отговаряли на истината и спекулациите относно напрежение между премиера Петков и президента Радев заради рокадите в „Булгаргаз“. Ерменков подчерта още – кадровите смени по върховете на енергетиката имали за цел изсветляване на сектора, а не назначаване насвои хора„.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Задържаха грузинец, подпомагал чужденци да преминат незаконно страната

Задържаха грузинец, който незаконно е подпомагал чужденци да преминат...

Сингапур подновява полетите с F-16

Сингапур възобновява полетите на своя флот от изтребители F-16,...

Великобритания обвини 3 души в подпомагане на чужди разнувателни служби

Великобритания обвини трима мъже в предполагаемо подпомагане на разузнавателните...

И тази събота антиправителствени протести в Израел

Хиляди израелци излязоха по улиците в събота с искане...

Строителният бранш в Германия излиза на стачка за по-високи заплати

Днес в строителния бранш в Германия започнаха общонационални стачки. Според...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg