https://www.gerb.bg/bg

Русия превзе Бердичи и се закрепи в Очеретино

Снимка: Министерство на отбраната на Русия

Руските сили са превзели село Бердичи в Донецка област, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Подразделенията на групата войски „Център“ в резултат на активни действия напълно освободиха селището Бердичи на Донецката народна република„, съобщи министерството.

Според съобщеното, руските войски са унищожили формированията на 59-та мотострелкова, 42-ра и 47-а механизирани бригади от Въоръжените сили на Украйна и 109-та бригада за отбрана в районите на село Калиново, Прогрес, Сокол, Воздвиженка, Новопокровское в Донецка област.

Село Бердичи се намира на между Авдеевка и Очеретино, което се превърна в новата цел на руските сили. Преди войната е имало население от над 250 души.

Както каза в коментар за агенция Интерфакс-Украйна подполковник Назар Волошин, началник на оперативно-стратегическата група войски „Хортица“, руските войски са успели да пробият и да се закрепят в Очеретино в Покровски район.

Според него обаче районът, където са били съсредоточени руските части, които са пробили, се обстрелва от украинска артилерия.

Относно Очеретино. Врагът проби и се укрепи в това селище. Участъкът, в който се намира противникът, е под наш огневи контрол, каза Волошин. „Вземат се мерки за извеждането му оттам. Освен това там продължават тежките боеве, но ситуацията е под контрола на частите на украинските въоръжени сили.

Волошин каза, че въоръжените сили на Украйна са пуснали в действие допълнителни резерви. Според украинската страна в Покровското и Кураховското направление руснаците са разположили до четири бригади и се опитват да развият настъпление западно от Авдеевка и Маринка.

В тези направления противникът постигна определени тактически успехи, но не успя да получи оперативно предимство„, каза Волошин. „За да укрепим отбраната в тези направления и да заменим частите, които са претърпели загуби, преместваме бригади, които са възстановили своята боеспособност.“

Евентуален пробив на руските войски край Очеретино застрашава прикритието на частите на украинските въоръжени сили, отбраняващи се на юг, близо до село Бердичи. Освен това от Очеретино има по-малко от 15 км до главния път, свързващ Болшая Новоселка и Константиновка през Покровск.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъж с брадва нападна шофьор в Лом

36-годишен мъж от Лом нападна с брадва шофьор на...

Извънредно в News24sofia.eu! Дете е простреляло друго дете на частно парти в Арбанаси (ВИДЕО)

На тържеството са присъствали бизнесмени, общинари и депутати

315 загинали и над 1600 ранени след наводненията в Афганистан

Най-малко 315 са вече загиналите и повече от 1600...

Проф. Миглена Темелкова: Магистри във ВУЗ-ове получават заплати, колкото чистачка

Висшите училища готвят протест. Проф. Миглена Темелкова от съвета...

Катастрофа затвори тунел „Люлин“ (СНИМКИ)

Няма информация за тежко пострадали

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg