https://www.gerb.bg/bg

Rheinmetall доставя на Киев стотици хиляди артилерийски снаряди за 2024 г.

Снимка: EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Rheinmetall планира през 2024 г. да достави на Украйна стотици хиляди артилерийски снаряди, включително прототипи с голям обсег. Това каза изпълнителният директор Армин Папергер.

Tова съобщава „Укринформ“ с позоваване на Handelsblatt.

Артилерията променя правилата„, подчерта шефът на Rheinmetall.

Той отбеляза, че както в Европа, така и в САЩ капацитетът за производство на боеприпаси намалява през последните години.

Според него сега Украйна може да отговори на руски атаки само в ограничена степен поради недостиг на боеприпаси.

Припомняме, че германският оръжеен концерн обяви плановете си да отвори най-малко четири фабрики в Украйна на фона на прогнозите за рекордни печалби от продажби на оръжия тази година.

Компанията каза, че фабриките в Украйна, която е измъчвана от недостиг на боеприпаси през последните месеци, ще бъдат проектирани да произвеждат снаряди, бойни машини и системи за противовъздушна отбрана.

Украйна се превърна във важен партньор за нас и виждаме потенциални (приходи от продажби) от 2 до 3 милиарда евро годишно„, каза изпълнителният директор на Rheinmetall Армин Папергер при представянето на резултатите на компанията за 2023 г.

Войната в Украйна допринесе за растежа на германската оръжейна индустрия, отбелязва агенцията.

Базираният в Дюселдорф концерн, който произвежда и части за танкове Leopard, отчете рекордни продажби от 7,2 милиарда евро миналата година и планира да достигне 10 милиарда евро през 2024 г.

През февруари Rheinmetall сключи споразумение с украинска компания за производство на артилерийски снаряди в Украйна. В Украйна компанията вече има съвместно предприятие за ремонт на военна техника.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

8 убити при стрелба в Мексико сити

Най-малко 8 души са били убити при масова стрелба...

Спасиха 42 мигранти край остров Крит

Трима все още са в неизвестност

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg