https://www.gerb.bg/bg

Разследващите: Двойното убийство на 18-годишната Яна Велинова и Иво Колев в софийското село Лозен е за пари (СНИМКИ/ВИДЕО)

Прокуратурата и полицията с повече подробности за двойното убийство в с. Лозен. Действията по разследването продължават, а утре ще се гледа мярката за неотклонение на убиеца, стана ясно от думите на Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София.

Пистолет с пълнител е намерен при обвиняемия Бояджиев. В него е намерена дебитна карта, която е била на убитото момче. Взети са натривки от ръцете му, както и ДНК материал. Разпитани са множество лица. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за смъртта на момчето и момичето.

Обувките на Бояджиев са били изцапани с кръв, като ще се направи експертиза дали кръвта е на някого от убитите. По ръцете на обвиняемия има следи от стрелба. Балистичната експертиза показва, че на мястото, където е намерено убитото момче има гилзи от пистолета на Бояджиев. Според Кръстев има достатъчно доказателства, че именно той стои зад двете убийства.

Снимка: Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu

От полицията уточниха, че младото момиче е убито на 4 август вечерта, а четири часа по-късно и 27-годишното момче. И двете убийства са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвите начин.

Що се отнася до предишното престъпление, с което се свързва Бояджиев, на което жертва е 22-годишна жена, стана ясно, че той е пуснат с мярка подписка, а прокуратурата не е протестирала постановлението на съда. Действията на разследващите органи ще бъдат реализирани, според Кръстев.

Мотивът за убийствата в с. Лозен е искани пари, които двете жертви не са му дали. Телефонът си Бояджиев изхвърлил в ж.к. Дружба, а телефонът на убитото момче захвърлил към Пазарджик.

Около 150 000 дължал обвиняемият на различни кредитни институции. Той е направил пълни самопризнания и прокурор Кръстев каза, че всяко негово твърдение ще бъде проверено.

Снимка: Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu

Към момента няма данни обвиняемият и жертвите да са употребили алкохол и наркотици, по думите му. Ще се провери и дали предишната жертва на Бояджиев- 22-годишното момиче, починало през 2022 г., е убито също по особено жесток и мъчителен начин. Убиецът изразил съжаление за двойното убийство и споделил желанието си да изкупи вината си в затвора.

Минути след брифинга от държавното обвинение и МВР съобщиха за поискани остави, рокади и уволнения в структурите на Софийска районна прокуратура и СДВР.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е поискал оставката на ръководителя на Софийска районна прокуратура заради допуснати очевидни пропуски в организацията на работата във връзка с убиеца от Лозен.

Снимка: Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu

Става въпрос за „неглижиране и подценяване на разследването на смъртта на млада жена, настъпила на 06.04.2022 г. вследствие на умишлени насилствени действия и грубите грешки, както при установяване на фактите, така и при определяне на правната квалификация на престъпното деяние„.

Случаят излезе наяве след двойното убийство в село Лозен и разкритието, че обвиняемият на 6 април 2022 г. е убил въпросната млада жена.

От пресцентъра на МВР пък съобщиха, че ръководството снема доверието си от началници в структурата на Столичната полиция заради допуснати съществени пропуски.

Началникът на сектор „Престъпления против личността“ към отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска длъжност, а началникът на столичното Осмо РУ напуска системата на МВР.

Ще бъдат назначени проверки, в хода на които ще се изяснява тежестта на установените нарушения от страна на различните служители от МВР.

Снимка: Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Стартира телефонна линия за хора с автоимунни заболявания

Стартира информационна телефонна линия за пациенти с автоимунни заболявания. Това...

Над 300 са вече жертвите от наводненията в Афганистан

Повече от триста души са загинали в тежкитe наводнения...

С 27% намаляват жертвите на катастрофи

С 27% или 42 души по-малко са загиналите при...

Писател опозиционер е атентаторът, прострелял Роберт Фицо (ОБНОВЕНА)

Словашките медии идентифицираха атентатора, прострелял словашкия премиер Роберт Фицо,...

САЩ прави крачка към легализиране на марихуаната на федерално ниво (ВИДЕО)

Министерството на правосъдието на САЩ официално предприе прекласифициране на...

Изгоряха четири камиона на пристанището в Солун

Пожар е унищожил четири камиона на пристанището в град...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg