https://www.gerb.bg/bg

Пет европейски държави налагат карантина за пристигащи от България

От началото на месеца в страната всеки ден случаите на коронавирус ръстът. Именно поради тази причина редица държави предприеха допълнителни мерки.

На 10 юли бе съобщено, че от 14 юли влизането в Гърция през България ще бъде само с отрицателен тест за COVID-19. От южната ни съседка, която традиционно приема хиляди нашенци през сезона, увериха, че разрешителните ще бъдат проверявани внимателно.

Na 6 юли Словакия и Естония също въведоха своите органичния. Мярката в Словения влезе в сила, след като Братислава извади страната ни от списъка на безопасните държави.

14-дневна задължителна карантина наложи и Естония за български граждани.

Вчера Унгария наложи нови мерки при пътуване заради COVID-19. Според новите правила унгарските граждани, които се връщат от държави с висок риск, посочени като „жълти“ и „червени“, ще трябва да преминат през здравни проверки на границата.

Същото се отнася и за чужденците, идващи от „жълти“ страни, но влизането им ще бъде забранено от „червените“ страни.

Страните на Балканите и съседна Унгария принадлежат към червената категория.

Австрия също затегна мерките. На 8 юли стана ясно, че всеки, който иска да посети страната, трябва да остане в 14 дневна карантина.

На 3 юли стана ясно, че българите, пристигащи във Великобритания също подлежат на 14-дневна карантина. Дори страната ни поиска обяснение от Великобритания заради карантината за българи.

Припомняме, че към днешна дата потвърдените случаи на коронавирус в България са 7252, от които активните са 3665. За последното денонощие новорегистрираните заразени са 77 души, установени от 1198 направени PCR тестове. Хоспитализираните пациенти са 535, от които в интензивно отделение се намират 33 лица. Общият брой на излекуваните е 3319. Починалите, при които е установена коронавирусна инфекция са 268.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Двама американци и руснак задържани на протестите в Грузия

Двама граждани на САЩ и един руснак бяха сред...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

България ще извърви пътя към Еврозоната, убедени са икономисти

Заради високата инфлация нямаше как да влезем в Еврозоната...

МВР отчита трайно намаляване на миграционния натиск

МВР отчита трайна тенденция за намаляване на миграционния натиск....

Румен Радев предупреди РСМ: Никакви договори няма да бъдат ревизирани

Европейската перспектива на РСМ зависи от стриктното изпълнение на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg