https://www.gerb.bg/bg

Обвинен съм, защото се казвам Лютви Местан

Снимка: БГНЕС

Обвинен съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан.

Това заяви в студиото на БТВ Лютви Местан във връзка с повдигнатото му обвинение за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Инцидентът стана край разклона на село Загорско на 14 април 2019 г. Бащата на загиналото бебе – Юсеин Тефик, също е привлечен като обвиняем, а разследването приключи преди седмица, след като няколко пъти беше удължавано.

Лютви Местан се съмнява, че прокуратурата не се ръководи от правото, а изпълнява политическа поръчка.

Заявявам, че вместо пълно и обективно разследване, прокуратурата упражни върху мен истинска репресия, прокурорски произвол и ми отне правото на справедлив досъдебен процес. Послужи си с грубо манипулиране на фактите и обстоятелствата„, заяви Местан.

Той обясни, че обвинението за неспиране на знак „стоп“ е нелепо и клеветническо и това не може да бъде доказано. Второто обвинение било, че е имал видимост. Паралелно с това между двата огледа вече фактите по делото са грубо манипулирани, тъй като именно по линия на видимостта са изсечени над 100 храста с височина 3 метра. Именно те, по думите на Местан, са образували „абсолютно невидима преграда“.

Това е унищожаване на доказателства, което е тежко престъпление, а прокуратурата не го разследва„, обясни още Лютви Местан.

Също така в последствие е поставена стоп линия, която измества видимостта с 5 м. по-напред. Местан показа и снимка с кола на bTV от излъчения репортаж тогава, на която не се вижда стоп линия. След това показа и снимка от делото, приложена от прокурорите, на която ясно се вижда стоп линия.татковци

Като атака срещу себе си Лютни Местан посочи обявените 13 нарушения в предишни периоди – „това са нарушения, извършени от коли, в които никога не съм се качвал.“ Местан смята да заведе дело за това, но след приключване на това дело.

По думите му в същото време само за периода 2005-2019 г. за Юсеин Тефик за установени 18 тежки нарушения, 14 от които за превишена скорост и 4 за неправилно изпреварване. Неговата книжка обаче не е била отнета след катастрофата. Това е направено едва преди 10-тина дни.

Припомняме, че главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕС напомня на новата власт в РСМ да прилага договорите с България и Гърция

Очакваме новият президент и новото правителство на Република Северна...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Прокурорската колегия реши, че няма правомощия да променя етичния кодекс на прокурорите

Прокурорската колегия, изпълняваща функциите на Висш прокурорски съвет, изрази...

Хусите са атакували американски военен кораб в Червено море

Йеменските хуси съобщиха в сряда, че са атакували американски...

Две години затвор за мъж, обрал жена в София

Осъдиха мъж на 2 години и 8 месеца затвор...

Американец хванал жена си да слага отрова в кафето му

Осъдиха на три години условно жена, опитала се да...

Земетресение с магнитуд 6 регистрирано във водите на езерото Байкал

Земетресение с магнитуд 6 е регистрирано във водите на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg