https://www.gerb.bg/bg

Москва обяви за издирване още украински политици

Бившият ръководител на Съвета за национална сигурност на Украйна Oлексий Данилов

Бившият ръководител на Съвета за национална сигурност на Украйна Oлексий Данилов и бившият ръководител на Министерството на външните работи на Украйна Павел Климкин се издирват по член от Наказателния кодекс на Руската федерация. Това показва базата данни на руското министерство на вътрешните работи, цитирана от ТАСС.

Олексий Мячеславович Данилов, роден на 7 септември 1962 г. в град Красни Луч, Луганска област, се издирва по член от Наказателния кодекс на Руската федерация„, се казва в базата данни. Не се уточнява в какво престъпление е заподозрян.

В базата данни се казва още, че бившият председател на Върховната рада на Украйна и бивши вицепремиер на тази страна Владимир Гройсман също е обявен за издирване.

По-рано беше съобщено, че Министерството на вътрешните работи на Руската федерация обяви за издирване бившия министър на отбраната на Украйна Михаил Ковал и командващият Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Олександър Павлюк.

Украинският президент Володимир Зеленски бе обявен за за международно издирване. По коя статия и съответния член от НК руснаците издирват Зеленски не бе уточнено.

Освен това и малко по-късно за международно издирване бе обявен и още един украински президент – Петро Порошенко. Той ръководеше Украйна от 2014 до 2019 година. За него също не са посочени статии и членове, на база на които да се формира предположение за обвинение, по които Порошенко да се издирва.

Министерството на външните работи на Украйна публикува коментар във връзка с появилата се информация, че Зеленски е обявен за издирване в Русия. Украинското външно министерство нарича обявлението „доказателство за отчаянието на руската държавна машина и пропаганда, които не знаят какви други новини да измислят, за да привлекат внимание„, се казва в изявление на украинското външно министерство.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Писател опозиционер е атентаторът, прострелял Роберт Фицо (ОБНОВЕНА)

Словашките медии идентифицираха атентатора, прострелял словашкия премиер Роберт Фицо,...

Моторист без книжка се заби в трактор край Кнежа с мотор без номер

36-годишен мъж без книжка е катастрофирал вчера с нерегистриран...

Катастрофа в Старозагорско взе жерва

Мъж е загинал при катастрофа в Старозагорско, съобщи "Нова...

Насилник от Петричко се изправя пред Темида

Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение - Петрич, привлече...

Великобритания освобождава предсрочно затворници заради пренаселени затвори

Британското правителство задейства спешни мерки за предсрочно освобождаване на...

Кола уби възрастна жена на тротоар в Сливен

След опит да избегне удар с друг автомобил

Задържаха грузинец, подпомагал чужденци да преминат незаконно страната

Задържаха грузинец, който незаконно е подпомагал чужденци да преминат...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg