https://www.gerb.bg/bg

Министерството актуализира Интегрирания план за енергетиката и климата 2021-2030 г.

Снимка: (архив) БГНЕС

Министерството на енергетиката предлага за обществено обсъждане проект на актуализация на Интегриран план в областта на енергетиката и климата на Република България 2021-2030 г.

Заинтересованите страни могат да изпращат своите предложения и становища по така предложените текстове в срок до 22 януари 2024 г. на електронен адрес: necp@me.government.bg.

Това съобщиха от пресцентъра на ведомството, макар и в последния работен ден преди коледните празници, а и в извън работно време.

Припомняме, че първоначалният вариант на Плана беше изпратен за нотификация от страна на Европейската комисия през март 2020 г. в изпълнение на член 3 от Регламент (ЕС) 2018/1999 относно управлението на Енергийния съюз. На 14.10.2020 г. ЕК изпрати бележки и коментари по Плана на Република България.

В изпълнение на член 14 от посочения Регламент, страната ни има ангажимент да представи на вниманието на Комисията проект на актуализиран План. В него трябва да бъдат отразени бележките и коментарите на ЕК от 14.10.2020 г., както и да бъдат отразени по-високите цели поставени с Европейската зелена сделка и Европейския закон за климата, Пакета „Готови за 55“, Плана RЕPowerEU, Плановете за възстановяване и устойчивост, както и последния доклад за България в рамките на Европейския семестър.

Настоящият проект на актуализиран Интегриран план в областта на енергетиката и климата е изготвен съвместно с Министерство на околната среда и водите, както и с помощта на други компетентни ведомства, в т.ч. Министерството на финансите, Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на иновациите и растежа, Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите и Агенцията за устойчиво енергийно развитие.

Министерството на енергетиката разчита на експертизата и активната обратна връзка на всички заинтересовани лица, организации и институции, които след като се запознаят с актуализирания План, да изпратят своите становища, за да може този стратегически документ да отразява възможно най-добрите практики и идеи.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

Повдигат обвинение на собственика на пистолета в Арбанаси

Собственикът на оръжието, с което 11-годишно дете стреля по...

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

Рокади в ръководството на ДКК

С решение на едноличния собственик на капитала на "Държавна...

10 хил. хектара гори са засегнати от пожари в Западна Канада

Горски пожари се разпространяват на територията на около 10...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия готова да се изправи срещу Запада на бойното поле

Право на Запада било да се бие за Украйна

Киев: Украйна ще получи първите си изтребители F-16 през юни-юли

Киев очаква да получи първите си изтребители F-16 от своите...

3,3 милиона българи пазаруват в Интернет

81% от българите ползват Интернет всеки ден

Кораб с 1900 тона хуманитарна помощ за Газа ще отплава днес от Турция

Кораб с 1900 тона хуманитарна помощ за ивицата Газа...

Шолц увери Зеленски в подкрепата на Германия за мирната среща на върха

Германският канцлер Олаф Шолц подчерта подкрепата на Германия за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg