https://www.gerb.bg/bg

Лондон: Русия набира войници и от окупираните украински райони

Снимка EPA/YURI KOCHETKOV

Установеният от Русия губернатор на Запорожка област издаде указ на 17 април 2024 година, от който става ясно, че Русия подготвя необходимата инфраструктура и мерки за организиране на наборна военна служба в окупираните от Русия райони на областта. Това пише в ежедневния доклад на разузнаването на британското министерство на отбраната, резюме от който е публикувано в социалната мрежа X.

Това ще бъде първото набиране на младежи за военна служба в тази временно окупирана територия след незаконното й анексиране от Русия през септември 2022 година. Експертите предполагат, че Русия вижда тази мярка като начин за задоволяване на нуждите на руските въоръжени сили за допълнителен персонал в подкрепа на военните им усилия.

Въпреки това, ефектът от указа вероятно ще бъде ограничен, тъй като значителна част от населението на Запорожие вече е напуснало региона. Например, в Мелитопол, най-големият град в Запорожие под руски контрол, е останало само 40% от предвоенното население, като половината от тях са етнически руснаци, които са получили работа в града.

Този указ също е част от по-широка кампания на руските власти във временно окупираните територии да принудят населението да приеме руското управление. Това е в съответствие с опитите жителите на региона да вземат паспорти на Руската федерация и да са гласували в последните руски президентски избори. Кремъл продължава да преследва безмилостно политика на русификация във временно окупираните територии на Украйна.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Нетаняху настоява ултраортодоксалните евреи също да служат в армията

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху в четвъртъ реши да представи силно...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Двама маскирани обраха автомивка в София (СНИМКА)

Двама маскирани обраха автомивка в оживен район в София,...

Хусите са атакували американски военен кораб в Червено море

Йеменските хуси съобщиха в сряда, че са атакували американски...

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

МРРБ одобри обновяване на инфраструктурата в 29 общини

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова подписа нови...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg