https://www.gerb.bg/bg

Каракачанов: Коалицията няма да се самовзриви отвътре

Красимир Каракачанов, снимка: БГНЕС

Скърцане в коалицията от време на време има, проблеми за решаване има и определени неща трябва да бъдат пренаредени. Това обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ.

След 3 години коалиция на управление нещата са учудващо стабилни. Между ОП и ГЕРБ има определени различия. Обикновено в България като се правят коалиции, те започват да скърцат от първия ден, посочи Каракачанов.

Към настоящия момент има нормален диалог и да не даваме надежди от страна на опозицията, че управляващата коалиция ще се самовзриви отвътре„, увери вицепремиерът.

Той е на мнение, че проблемите и акциите в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са тема за обсъждане, а не за конфронтация. Най-големите спорове в коалиция са темата с интеграцията на циганското население. Проектите за корабите и бронираните машини се движат, но заради коронавируса контактите били преустановени поради невъзможността да се пътува, каза Каракачанов.

Нищо не е спирано, просто е забавено заради ситуацията с коронавируса. Военните проекти не са спрени или забавени – движат се, увери военният министър.

Първата група пилоти заминава след два дни за САЩ за обучение да се научат да управляват Ф-16. Коронавирусът не е оказал въздействие върху производството на самолетите. След първата група от 4 човека, трябва да заминат още 8 човека и след две години да се появят първите изтребители Ф-16.

Амбицията на Красимир Каракачанов занапред е да бъдат хвърляни усилия за обучения на личния състав и подготовката на военнослужещите. Другата негова амбиция е да се заложи допълнително в бюджета за 2021 г. 10% увеличение на заплатите на военнослужещите.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Володин: Украйна рискува да въвлече Запада в голяма война с Русия

Председателят на долната камара на руския парламент предупреди, че...

Двама маскирани обраха автомивка в София (СНИМКА)

Двама маскирани обраха автомивка в оживен район в София,...

Българин задигна такси в Румъния и завърши в ареста

Българин открадна таксиметров автомобил в Румъния, съобщават БТА и...

Областният управител на Монтана спря решението за зелена зона

Областният управител на Монтана Ивайло Антонов спря решение на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg