https://www.gerb.bg/bg

Калин Стоянов няма снимки от вечеринки с баща и син Димитрови

Вътрешният министър Калин Стоянов, снимка: БТА

Ако съм бил близък с баща и син Димитрови толкова, колкото господин Рашков и колкото в момента се внушава, и за мен щяха да се изтекли до този момент снимки. Останалото са внушения. Това заяви в студиото на БНТ вътрешният министър Калин Стоянов.

Той категорично настоя, че това, което се изнася в публичното пространство, са внушения, които целят да го дискредитират. Това е напълно в унисон с тезата му за организиране на кошаревски свидетели и кампании срещу него в дома на Бойко Рашков.

Калин Стоянов обвързва кампанията срещу себе си с една цялостна атака срещу МВР, която обясни с успехите на вътрешното ведомство за влизането ни в Шенген, срещу пътния травматизъм и борбата с трафика на наркотици.

Иначе Калин Стоянов познава баща и син Димитрови – виждал ги е в МВР: или в кабинета на господин Рашков или изчаквайки пред него. Това са хора, които често са били при вътрешния министър и „е нормално да ги възприемаш като негови близки“. Не съм се съмнявал в тях, заяви Калин Стоянов и призна, че не е питал какви са те всъщност и с какво се занимават.

По досъдебното производство обаче има и други разпитани ръководители в МВР, като Калин Стоянов намекна, че те са дали подобни свидетелства.

А на въпрос дали Димитрови действително са контрабандисти, Калин Стоянов каза: това ще стане ясно в рамките на производството, но и следва да има влязла в сила присъда. Вътрешният министър смята обаче, че има доста доказателствен материал, тъй като се е работилодълго време и на високо ниво„. По никакъв начин реализацията на разследването в началото на кампанията не е използвано като бухалка. А и „председателят на ДАНС не казва нищо случайно и казва много малка част от това, което ще влезе в папките на едно досъдебно производство и обвинение„.

Нотариуса бил ли е сътрудник на службите? – „Не, няколко пъти го казах„, заяви Калин Стоянов и посочи, че единствената служба, която е събрала материали срещу Нотариуса, е била ГДБОП по време на негово управление. Дали Мартин Божанов е бил сътрудник е държавна тайна и разгласяването й е наказуемо, посочи Калин Стоянов.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

Италиански съдия отхвърля дело за клевета, заведено от съюзник на Мелони

Университетски професор в Рим беше оправдан в сряда за...

Йоав Галант скастри Нетаняху, иска яснота за следвоенното управление в Газа

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант, изрази публично...

ЕС спира на своя територия някои руски медии

Агенция Франс прес, позовавайки се на анонимни европейски дипломатически...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Задържаха 24-годишен мъж, блъснал пешеходец на пътя Кюстендил – Дупница

Задържаха с полицейска заповед 24-годишен шофьор на лек автомобил...

Разлив на живак вдигна на крак полицията и пожарната в Перник

Разлив на живак вдигна на крак полицията и пожарната...

Румен Радев призова МОН да разтовари учителите от бюрокрацията

Българските учители са хората, от които започва България. Това заяви...

Американец хванал жена си да слага отрова в кафето му

Осъдиха на три години условно жена, опитала се да...

Без инциденти завърши протестът в Тбилиси

Опозицията не приема проруски закон

Увеличават заплатите и на администрацията във ВУЗ-овете с 12%

Увеличават с 12% заплатите на администрацията във висшите учебни...

Синдикатът на железничарите поиска оставката на ръководството на НКЖИ

Синдикатът на железничарите в България призова ръководството на компанията...

Калин Стоянов: Няма да толерира политическо заиграване с МВР

Няма да толерирам никакво политическо заиграване с МВР, закани се силовият министър

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg