https://www.gerb.bg/bg

Горанов: Да ми цитирате член на правителството като авторитет е като да четете „Гугъл“

Интересната тема от седмицата е, че в България съществува „Гугъл“, премиерът откри това и състави списък. Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. Да ми цитирате член на това правителство като авторитет е като да ми четете „Гугъл“.

Тази теза прокара последователно в студиото на Нова телевизия бившият финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов. Заяви го както по повод думите на премиера Кирил Петков от вчера, който каза, че в списъка, предаден на прокуратурата, присъстват имената на Борисов и Горанов, така и по казуса с автомобила, издирван от Интерпол и шофиран от Владислав Горанов, и заявката на вътрешния министър Бойко Рашков, че случаят не е толкова лесен за разплитане.

По първия казус – списъка предаден на прокуратурата с очакване да се разследват случаите, Горанов заяви, че той вече няколко пъти е бил разпитван и срещу него няма повдигнати никакви обвинения. В този смисъл случаят „Васил Божков“ за него е приключен, а и от преди години.

Никога не съм взимал, а и искал пари от бизнесмена Васил Божков, отсече бившия финансов министър в отговор на въпрос за обвиненията на хазартния бос. Не отрече да е водил разговори с него обаче и то неведнъж – „със сигурност съм си говорил с Васил Божков не веднъж, в крайна сметка той беше сериозна фигура в хазарта.“

Горанов обясни обаче, че темите са били промяна на законодателството за данъчно облагане на хазарта и промяна в механизма на рекламата на хазарта. И в двата случая тези промени в полза на бизнеса на Васил Божков не са били допуснати.

По актуализирания в момента казус, Горанов няма какво много да каже, като според него прокуратурата си е свършила работата. „Несериозно звучи да се отправят подобни публични обвинения. Ако Васил Божков има да казва нещо, да заповяда и да защити тезата си. Господин Божков обаче предпочете да се укрие.“ Владислав Горанов се чуди защо, ако той е в списъка на Кирил Петков с твърдението, че е получавал подкупи, и Васил Божков не е там, при положение че той е давал подкупи.

Като отчаян кризисен PR е изготвянето на подобни списъци. Кирил Петков претопля една тема в момента, в който има много сериозни проблеми в държавата, е оценката на Владислав Горанов, който заяви и че е притеснен, че министър-председател на една държаватолкова лековато може да борави с факти и да размива компетентностите между властите„. Горанов е притеснен и че настоящото управление е заредено сособена форма на агресия, която не му отива„.

Не е сериозно да се работи със списъци от „Гугъл“, при положение, че имат на разположение целия арсенал на службите, смята Владислав Горанов, а на списъка на Кирил Петков отговори с друга публикация от „Гугъл“ и предостави в студиото разпечатка от статия от интернет за Асен Василев.

Самото изявление на Кирил Петков, според Горанов, е не само кризисен ПР, а „част от един социален експеримент с неясни последици“, който в момента тече в България. Опитни политици от системните партии като Корнелия Нинова и Христо Иванов, които знаят какво правят, ще носят отговорността за този експеримент, който се провежда, защото подкрепят това управление.

Горанов обясни, че толкова години в политиката е бил мотивиран от желанието си България да влезе в Еврозоната и пълната му убеденост, че това е добре за страната. Притеснен е обаче, че с политиката, която се провежда в момента, държавата ни се отдалечава от възможността за това. В момента обаче не е изкушен да се връща в политиката, въпреки че му е било предлагано.

Нямам нивото на български гражданин да коментирам министър-председателя, а и ми е под достойнството.

На въпрос дали ще предприеме ли някакви действия спрямо изявленията на Кирил Петков, Владислав Горанов заяви: „Не ми е на нивото, моите действия си ги предприемам и го правя, когато ходя да гласувам. Никога не съм позволявал да бъде заблуден.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Арестуваха мъж за заплахи срещу Александър Вучич

Арестуваха мъж за заплахи срещу сръбския президент Александър Вучич,...

Областният управител на Монтана спря решението за зелена зона

Областният управител на Монтана Ивайло Антонов спря решение на...

„Съюз такси“ не подкрепя протестите на таксиметровите шофьори в София

Сдружението с нестопанска цел "Съюз такси" заяви, че не...

Постоянни водни аварии вдигнаха поморийско село на протест

Жителите на поморийското село Горица започват подписка срещу постоянни...

Лидер на турската мафия е задържан в Гърция

Рамазан Байгара, лидер на престъпна организация, издирван с червена...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg