https://www.gerb.bg/bg

Експлозии отекнаха в Рафах

Снимка: EPA/MOHAMMED SABER

Експлозии се чуват в източната част на град Рафах в южната част на ивицата Газа, след като израелските сили призоваха жителите в източната част на града на границата с Египет да се преместят в лагера Ал-Маваси на Средиземно море, съобщи Reuters.

Агенцията публикува видео от Рафах, на което се вижда дим на фона на звука от експлозии.

Същевременно Хизбула заяви, че е извършила атака с дрон срещу военна позиция в близост до северния израелски град Метула. Вследствие на атаката има няколко убити и ранени.

За момента от израелската армия не потвърждават за жертви и ранени, но признават за дрон в района на Метула, дошъл от Ливан. Израелски медии твърдят, че двама души са били тежко ранени при атаката.

Подкрепяната от Иран групировка Хизбула заяви също, че е изстреляла десетки ракети по военни цели през границата с Израел.

Хамас излезе с изявление, в което се казва, че всяка операция в Рафах няма да бъде „пикник“ за израелските сили, тъй като опасенията за възможна офанзива нарастват.

Египет повиши нивото на готовност на армията си в северната част на Синайския полуостров. Страната има 13 км граница с Газа, южно от Рафах.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ИПБ прави одит на новата организация на движението по „Витоша“ и „Патриарха“

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) възложи на одитори, инженери...

Мария Захарова: Ако ЕС санкционира руските медии, същото чака и западните журналисти в Русия

Русия предупреди Европейския съюз, че ако наложи ограничения на...

Катастрофа затвори тунел „Люлин“ (СНИМКИ)

Няма информация за тежко пострадали

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

Младеж и девойка загинаха при катастрофа в Пловдив (ОБНОВЕНА)

Катастрофа с две жертви е станала около 3:30 часа...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg