https://www.gerb.bg/bg

ДПС избира новите съпредседатели (СНИМКИ/ВИДЕО)

XI-тата Национална конференция на ДПС започна при засилени мерки за сигурност. Десетки полицаи са разположени в периметъра около „Интер Експо Център“, където се провежда събитието, а в самата зала всички гости минават през проверка през скенер, видя репортер на Информационна агенция News24sofia.eu.

Партийното мероприятие ще се състои под мотото „Новото начало – заедно с хората„. В откритата му за медии част ще бъде представен докладът на Националната конференция и ще има приветствия от част от гостите. С най-голям интерес се очаква обръщението на почетния председател на движението Ахмед Доган.

Снимка: Антон Станков, БГНЕС

Основната задача на партийния конгрес ще бъде изборът на ръководство на ДПС. Предложението на почетния преседател на ДПС Ахмед Доган е лидерският пост да се раздели между двама души – Делян Пеевски и дългогодишния депутат и бивш екоминистър Джевдет Чакъров, който е лекар по професия.

Иначе по традиция националната конференция започна с бурни възгласи „ДПС„, „ДПС„, „ДПС“ и в изпълнение на химните на Република България и на Европейския съюз.

Снимка: Антон Станков, БГНЕС

News24sofia.eu припомня, че бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ, който подаде оставка през ноември 2023, дойде на Националната конференция на движението. За него е отредено място до бъдещия съпредседател на партията Делян Пеевски и зам.-председателя на Народното събрание Филиз Хюсменова, видно от разпределението на местата в залата.

Сред останалите гости на събитието са зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и зам.-председателят на парламентарната група Теменужка Петкова, депутатът от БСП Драгомир Стойнев, председателят на управителния съвет на БЗНС Николай Ненчев, президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов и др. На първия ред сред гостите са очаквани президентът на Либералния интернационал Хакиме Ал Хаите, лидерът на европейските либерали Греъм Уотсън и вицепрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк.

На конференцията отсъства почетният президент на ДПС Ахмед Доган.

Снимка: Антон Станков, БГНЕС
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Катастрофа в Старозагорско взе жерва

Мъж е загинал при катастрофа в Старозагорско, съобщи "Нова...

Над 4 млн. варианта в засада чакат зрелостниците на матурата

Около 13 000 учители ще бъдат квестори на държавните...

Грузинските управляващи решени тази седмица да приемат закона за чуждестранните агенти

Грузинският премиер Иракли Кобахидзе обеща в неделя да прокара...

Кола уби възрастна жена на тротоар в Сливен

След опит да избегне удар с друг автомобил

Ракета на „Хизбула“ уби израелец, но и рани петима войници

При нападение с противотанкова ракета на "Хизбула" в Западна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg