https://www.gerb.bg/bg

Борисов: Нашите закони са по-добри, ще си ги гласуваме (СНИМКИ/ВИДЕО)

Видео: Safenews.bg.

Първата политическа сила в Народното събрание ГЕРБ/СДС ще прокарва своите проектозакони, въпреки опозицията на своите партньори от ПП/ДБ. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Досега бях на среща с украинска делегация, със зам.-министър. Просто чудовищни неща стават там, война. А ние продължаваме да си говорим с едни такива… Аз не съм го слушал, но мразя такива сравнения – „смокинови листове“ и т.н.“, каза Борисов.

Повод за думите му бе коментара, даден малко по-рано от страна на съпредседателя на „Промяната“ Кирил Петков, който заяви, че не е редно ГЕРБ да работят с плаващи мнозинства, а ПП/ДБ да служат катосмокинов лист отпред„.

ГЕРБ дали на ПП/ДБ да си назначат министрите, но сега искали да лишат първата по численост партия в парламента от възможността да гласуват „нашия закон, който е по-добър“ (законът за КПКОНПИ – бел.ред.), отсече лидерът на ГЕРБ.

Не знам какво е казал, но така работи еднолична власт, същата, каквато бе служебното правителство, на партия с 30 и няколко депутата, общо са 63-ма. Нашите закони са по-добри, какво, да се откажем ли от тях?“, отсече бившият премиер.

Снимка: Safenews.bg.

ГЕРБ преглътнали егото си, защото българският народ искал редовно правителство, но това не направил Кирил Петков и по-точно Лена Бориславова, която „вчера писа СМС-и, че ще счупим сглобката„, оповести личната си комуникация Борисов. Попитан от News.bg кому са били отправени въпросните текстови съобщения, той бе кратък: „На този, на който пише и Гешев„.

В сглобки ГЕРБ нямало да участват, а умението да управляваш се кореняло в това, да умееш да правиш мнозинства в Народното събрание, допълни лидерът на ГЕРБ.

Със 63-ма депутати искат да контролират 240. И затова, виждате колко са остри „Възраждане“ и „Има такъв народ“ заради това. И те са остри заради тях. (…) (ПП) навсякъде заплашват, навсякъде подменят хора. И виждате, на цели фамилии, искат да им се намерят кресла и столове. Какво на г-на Асен Василев като власт не му е дадено?“, попита реторично той.

Много сме големи за смокинов лист и, като ни сложат отпред, нищо не се вижда. Обаче почва на нас да ни светва отзад. И затова нека се успокоят„, препоръча на колегите си от „добрите сили“ Борисов.

Снимка: Safenews.bg.

Същият принцип щял да се следва и по отношение на избора на областни управители – ГЕРБ били били „Промяната“ два пъти в Благоевград, даде пример председателят на ГЕРБ. „Как да им дадем областен управител? (…) Как да сложим техен областен управител, честно ли е?“.

В независимата съдебна система хората, които били „по-умни“ от 240-те народни представители, осъзнали какво значи думата „независимост“. „Със загриженост към колегите Христо Иванов и Кирил Петков – никога повече политик, партия, съдебната система няма да допусне намесата на политици. Това се случи оня ден на ВСС„, заяви Бойко Борисов.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия пусна управляеми бомби на своя територия

Повече от 250 жители на село Разумное временно напуснаха...

Мицотакис не закъсня с отговора си на провокацията на новия президент на РСМ

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис не закъсня с реакцията си...

Писател опозиционер е атентаторът, прострелял Роберт Фицо (ОБНОВЕНА)

Словашките медии идентифицираха атентатора, прострелял словашкия премиер Роберт Фицо,...

Пожар унищожи 22 яхти на пристанище в Хърватия

Пожар унищожи 22 яхти на пристанище в северозападна Хърватия...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg