https://www.gerb.bg/bg

Баща и син Димитрови с пътека в МВР, Митническо разузнаване не знаят за тях (СНИМКИ)

Снимка: БГНЕС

Семейство Димитрови и бившата шефка на Митниците, която вече е обвиняема, Петя Банкова са посещавали МВР. Това сочи справката, обещана миналата седмица от вътрешния министър, до временната комисия за аферата с Агенция Митници. Справката до временната комисия е за периода от 1 май 2021 до 12 април 2024.

Марин Димитров е от първите гости в МВР на Бойко Рашков като вътрешен министър. Срещите са продължавали често между 10 и 15 минути, както отбеляза Станислав Балабанов от ИТН.

По данни на МВР Петя Банкова е провеждала работни срещи, имала е и двучасова среща с заместник-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин, който е и бивша охрана на Кирил Петков като премиер.

От справката, представена от депутата от ИТН, става ясно, че Живко Коцев не е декларирал скъпия часовник, който му е подарък. Стана ясно, че главният секретар е осветил разработвано лице, както и провалил разработки на ведомството.

Снимка: БГНЕС

Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, изтъкна Станислав Балабанов като припомни думите на ексвътрешния министър, че не познава Марин и Стефан Димитрови. За мен това е тежък политически скандал, подчерта депутатът от ИТН.

Нагледал съм се на страшни срамотии, сподели и депутатът от ДПС Йордан Цонев, но такова нещо не е виждал за 30 години в политиката. Да вземат прокуратурата и службите са си свършат работата, настоя той. Не приемам това, което виждам, не приемам снимките, заяви Цонев, според когото е очевидно участието на Бойко Рашков в случая.

Вътре в полицията има враг, констатира и Хамид Хамид.

Снимка: БГНЕС

Агенция Митници не е само контрабанда, обясни от своя страна пред депутатите шефът на Агенция Митници Георги Димов, който бе извикан в комисията. Той призова депутатите, когато говорят за Митниците, да конкретизират лицата, защото там работели достойни хора, които нямало от какво да се срамуват. В Агенция Митници Димов заварил изплашени хора, които не вярвали в себе си. Той е разпоредил проверка на дейността на предшествениците си.

Цецка Дочева от дирекция Митническо разузнаване посочи, че в агенцията не е имало данни от международни партньори за покровителство и прикриване на контрабанда. Тя няма данни за контрабандна дейност на сем. Димитрови и за тях чула за пръв път от медиите.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Новата песен на Мария претърпя пълен крах

Преобладаващата част от мненията са, че е съсипала хубавото парче

Гьозтепе задържа ключови играчи

Новакът в турския елит Гьозтепе зарадва удължи договорите на...

Исландия избира президент

Гласоподавателите в Исландия в събота избираха президент между 12 души, сред...

Пореден германски политик бе нападнат

Германски депутат бе нападнат, като това е пореден подобен случай...

Румен Радев: Ботев е огненият дух и стихията на революцията

Има българска воля, дързост и талант. Ботев е тяхното...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Централна Европа настоява за действия срещу газовата тарифа на Германия

Австрия, Чехия, Унгария и Словакия настояват Брюксел да предприеме...

Добри новини: Намерих 7-годишния Никола изчезнал в Банкя (ВИДЕО)

В акцията се включиха много доброволци - екипи на Столичната община, на СДВР, на жандармерията

Най-малко 80 деца са пострадали от руски мини в Украйна

Над 670 души, включително 80 деца, са били ранени...

Мълния падна в двора на Софийската митрополия

Това се е случило при снощната гръмотевична буря

ВСС дири под дърво и камък съдебния инспектор Александър Мумджиев

Планираното за днес изслушване на бившия съдебен инспектор Александър...

Европейската комисия създава Служба за изкуствен интелект

Днес Европейската комисия обяви създаването на Служба за изкуствен...

Служебният кабинет покрива дефицита във фонда за енергийна сигурност

Министерският съвет (МС) ще покрие дефицита, натрупан във Фонд...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg