https://www.gerb.bg/bg

35 000 безплатни билети за влак предлага ЕК на 18-годишните

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Димитър Георгиев

35 000 безплатни билети за влак за 18-годишни младежи ще бъдат достъпни от 11 октомври от ЕК с програмата нициативата DiscoverEU ще бъде открита на 11 октомври, вторник, в 13.00 ч. българско време и ще приключи на 25 октомври, съобщиха от Еврокомисията.

Следващата покана за кандидатстване по инициативата DiscoverEU ще бъде открита на 11 октомври, вторник, в 13.00 ч. българско време и ще приключи на 25 октомври в 13.00 ч.

Комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел изтъкна, че за втори път тази година 35 000 млади хора ще могат да пътуват на континента, да откриват нови култури, да изграждат нови приятелства.

Поканата е отворена за кандидати от държави по програмата „Еразъм +“, включително Исландия, Лихтенщайн, Северна Македония, Норвегия, Сърбия и Турция. За да се опитат да спечелят карта за пътуване, младите хора могат да кандидатстват на Европейския младежки портал, където ще трябва да попълнят викторина от пет въпроса и още един допълнителен.

Кандидатите, които са бъдат избрани след успех на викторината и които са родени между 1 януари 2004 г. и 31 декември 2004 г., ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през периода на пътуване 1 март 2023 г. и 29 февруари 2024 г.

Тези, които навършват 18 години през първата половина на следващата година, ще могат да кандидатстват през март 2023 г.

Младите хора през 2022 г. ще получат общо 70,000 карти за пътуване. Освен това получателите ще продължат да се ползват от карта за отстъпки с повече от 40,000 възможности за отстъпки в обществения транспорт, културата, настаняването, храните, спорта и други услуги, които се предлагат в отговарящите на условията държави.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Явор Божанков: Децата са помислили оръжието за играчка (ВИДЕО)

По-рано днес излязоха информации, че дете е простреляло друго дете с боен пистолет на частно парти в Арбанаси

Хусите са атакували американски военен кораб в Червено море

Йеменските хуси съобщиха в сряда, че са атакували американски...

Правителството изплати 5000 евро на млада футболистка, лишена от право да се състезава

Българското правителство одобри едностранна декларация за изплащане на обезщетение от...

Лекарите обсъждат дали да транспортират Роберт Фицо до Братислава

Словашките лекари ще обсъдят възможността за транспортирането на премиера...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Фицо помнел нападението срещу него (СНИМКИ)

Словашкият премиер Роберт Фицо си спомня обстоятелствата около покушението...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg