https://www.gerb.bg/bg

Секретарят на Радев: Целта е президента, аз съм само средството!

Пламен Узунов, снимка: bTV

Познавам Пламен Бобоков откакто съм секретар на президента. Контактувал съм с него заради служебната ми дейност, от около 2 години назад. Това обяви в телевизионно предаване секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Във всяка една делегация, когато бъдат подадени лица или фирми, които ще придружават президента, аз трябва да направя проверка и ако има съмнителни лица, да бъдат спрени. При него не съм установил такова нещо. Това е и причината да установим първия си контракт”, обясни Узунов.

Изпитвам уважение към г-н Бобоков. Не зная много за личния му живот”, добави той.

На 18 юни бях призован да се явя в прокуратурата в качеството си на свидетел на 19 юни. Аз се отзовах, както имах уговорка с наблюдаващия прокурор. В 14 часа бях в прокуратурата. Хората в залата желаеха всичко да мине дискретно с оглед на длъжността, която заемам. С голямо съжаление впоследствие установих, че прокуратурата е разпространила своята интерпретация на скрийншотовете и чатовете. В момента, в който иззеха мобилния ми телефон, ми казаха, че трябва да идем до дома ми, за да извършат проверка и по-нататъшни действия – претърсване и изземване. Имам качеството на свидетел, а не на обвиняем. Възможно е да се сдобия с други качества”, каза той.

Обвиненията в търговия с влияние са безпочвени. Никога по никакъв повод не ми е предлагана имотна облага. Ще държа докрай името ми да бъде изчистено. Търговията с влияние е много сложен фактически състав и доказването му е доста трудно. Аз съм чист пред себе си”, посочи Узунов.

Що се отнася до това как се е сдобил с решението на ВАС, преди да е излязло, той заяви: „В края на 2018 г. назряваше огромен дипломатически скандал за противозаконното отнемане на либийски танкер в български териториални води. Още тогава президентството беше настойчиво търсено от либийската страна. Тъй като има тежък криминален елемент, трябваше да проуча случая. В този момент съм контактувал с много хора, изследвал съм всичко написано по случая в морския портал, срещи с много хора, от които да почерпя информация, в това число и бизнесмени с български бизнесмени с интереси в Либия. При цялата тази организационна дейност при мен е попаднало и съответното решение. Нямам спомен кой ми го е изпратил. Решението кореспондира и със случая „Бадр”. Едва ли само до мен е стигнало”, обясни секретарят на президента.

Не познавам никого във ВАС, нямам контакти там”, категоричен бе той.

На въпрос какъв е ангажиментът му към русенския прокурор Николов, Узунов каза, че не го познава, нито някой го е молил да ходатайства за него, нито има тези възможности.  

Аз нямам влияние във ВСС, който назначава прокурорите”, заяви той.

Не съм поемал ангажименти към никого за подобно нещо. И нямам власт, за да го направя”, каза Пламен Узунов във връзка с искането на руски гражданин за получаване на българско гражданство.

Целта е президентът, не аз. Аз съм средството„, категоричен бе Узунов.

Мисля, че все още не съм загубил доверието му. Когато го загубя, съм готов да си тръгна. Но няма да го оставя в тежките моменти„, каза още Пламен Узунов. 

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

След войната само една трета от украинските бежанци ще се върнат в Украйна

Само една трета от украинските бежанци ще се върнат...

Вече 58 са жертвите на внезапни наводнения и свлачища в Индонезия

Спасителните операции продължават и днес в индонезийската провинция Западна...

Етнически сблъсъци в столицата на Киргизстан

Около 30 души са поискали помощ от здравните власти

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

Мария Захарова изгледала погребението на Европа в Малмьо

Атрактивната говорителка на руското външно министерство Мария Захарова не...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg