https://www.gerb.bg/bg

ВМРО със замах защитават семейните ценности

Искрен Веселинов

ВМРО заемат позиция в защита на семейните ценности чрез промени с закона за социалните услуги.

Искрен Веселинов изрази съжаление, че пандемията е възпрепятствала провеждането на дискусия по темата и патриотите са пред дилемата да отложат закона или да настояват за влизане в сила на закон.

За нас Законът за социалните услуги (ЗСУ) трябва да бъде отменен и да бъде изработен цялостен Кодекс за социалните услуги, каза той. Припомняме, влизането в сила на ЗСУ беше отложено за 01.07.2020 г.

Тази отмяна обаче не трябва да създава социален вакуум и трябва да имаме единна политика, убеден е Искрен Веселинов. Депутатът изтъкна, че една сфера е регулирана през много закони. Той иска социална реформа със замах. Разхвърляната законодателна рамка благоприятствала паразитизма. ВМРО предлага социални политики за запазване на семействата и защита правата на децата в семейната среда.

Трябва да се премахне ролята на НПО при извеждането на деца от семейството, да се въведе бърз съдебен контрол при отнемане на дете, а не просто административно решение. НПО-тaта не трябва да бъдат на „входа“ и „изхода“ на социалните услуги.

Извеждане на детето от семейството да става чрез бързо производство и да се потвърждава от съда с рамките на три дни. За воеводите семейните ценности трябва да са в основата на закона, а досегашната Национална стратегия за закрила на детето трябва да се нарича Национална стратегия за закрила на детето и семейството, както и Национална програма за закрила на детето да стане Национална програма за закрила на детето и семейството. 

Припомняме, през декември миналата година Законът за социалните услуги беше отложен с 6 месеца.

Представители на „БРЦК – Разбунена София“ обаче настояха за пълна отмяна на спорния закон.

Това се случи въпреки уверенията на социалния министър Деница Сачева , че Законът за социалните услуги не се отнася до семействата и семейните отношения и няма разумно основание да се водят протести именно с искане за отмяна на това антисемейно законодателство.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Постоянни водни аварии вдигнаха поморийско село на протест

Жителите на поморийското село Горица започват подписка срещу постоянни...

Русия строи база за ядрения си арсенал в Беларус

Осиповичи е част от военната история на бившия СССР

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (ВИДЕО)

https://youtu.be/DYE1c0UPJQo Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха 16-годишен, ограбил пенсионер в Пазарджик

Задържаха 16-годишен, ограбил пенсионер в Пазарджик. Възрастният мъж е...

Още едно дете е прието в болница след хранително отравяне в Сливен

В детското отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg